Mikä suorahaku?

Suorahaku eli headhunting tarjoaa ratkaisut silloin, kun tarvitaan tietynlaista osaamista ja kokemusta tietynlaiseen tehtävään. Tarjoamme markkinoiden parasta suorahakua, sillä osaamme etsiä haastaviltakin markkinoilta parhaat osaajat asiakasyritystemme vaativiin tarpeisiin. Etsit sitten johtaja- tai asiantuntijatason osaajia tai teet henkilötason rekrytointia, meidän kattavaan verkostoomme ja suorahakuosaamiseemme voit aina luottaa. Löydämme parhaan potentiaalin jokaiseen tehtävään.

Kohdistetut headhuntingratkaisut

Kohdistetut headhuntingratkaisumme takaavat sen, että tarvittavien osaajien etsiminen ei tapahdu hakuammuntana, vaan lähestymme suoraan parhaita osaajia. Heidän joukostaan valitsemme sopivimmat kandidaatit haettavaan paikkaan. Kokeneilla konsulteillamme on laajalti ymmärrystä ja käytännön kokemusta erilaisista toimialoista. Kohdistamalla pystymme löytämään huippuosaajat käytännössä alalle kuin alalle, haettiinpa sitten johtajia, asiantuntijoita tai henkilöstöä.

Johdon suorahaku

Johdon suorahaku on eräs tärkeimmistä palveluistamme, oli tarpeen sitten ylimmän johdon tai keskijohdon ammattilainen. Konsulttimme ovat erikoistuneet hakemaan sekä ylä- että keskitason johtajia suorahaun keinoin. Kun tiedämme asiakasyrityksemme lähtökohdat ja tarpeet, pystymme siltä pohjalta suorittamaan kattavaa ja asiantuntevaa suorahakua. Toimintatapamme on myös varsin kustannustehokas ja toimivaksi todettu. Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää palveluitamme silloin, kun etsit johtotason osaajia.

Nordic Progressin toteuttamana johdon suorahaku on suoraviivainen prosessi, jonka päätteeksi on löydetty oikea(t) henkilö(t) haettua paikkaa ajatellen. Alkuvaiheen perehdytys ja aktiivinen seuranta ovat myös syitä sille, miksi asiakasyrityksemme käyttävät palveluitamme tyytyväisenä kerta toisensa jälkeen.

Suorahaun hyödyt

Suorahaun hyödyt ovat moninaiset, sillä sen avulla löydetään todelliset huiput ja tavoitetaan myös niin sanotut passiiviset kandidaatit. Julkinen hakeminen ei ole läheskään aina oikea tapa etsiä osaajaa tiettyyn positioon. Sen sijaan on tehokkaampaa etsiä ja kontaktoida suoraan päteviä osaajia ilman erillistä työpaikkailmoittelua.

Käytännössä suorahaku varmistaa sen, että vaativaankin toimeen on mahdollista löytää ja saada ehdottomasti paras osaaja, sillä suorahaun kautta osaajalle tarjolla oleva mahdollisuus ei taatusti mene ohi. Toisin sanoen, mikäli parhaat osaajat ovat ns. passiivisia kandidaatteja, jotka eivät noteeraisi julkista työpaikkailmoitusta, suorahaun keinoin heidän mielenkiintonsa ja huomionsa saadaan herätettyä.

Milloin käyttää suorahakupalveluita?

Pohditko, milloin on suorahaun aika? Suorahakuun turvautuminen on relevanttia esimerkiksi silloin, kun tehtävään soveltuvien henkilöiden määrä on rajattu, hakua halutaan kohdentaa tarkemmin jonkin tietyn ryhmän ympärille tai yksinkertaisesti vain halutaan tavoittaa parhaat osaajat jostakin tietystä kohderyhmästä.

Esimerkiksi nuorten huipputekijöiden rekrytointiin suorahaku on jatkuvasti yleistyvä työkalu. Prosessi on kuitenkin suhteessa vaativa, sillä se eroaa tavallisesta rekrytoinnista monin eri tavoin. On tärkeää hallita kandidaattien ensikontaktointi ja tapaamiset, jotta saadaan varmistettua parhaan osaajan löytyminen sekä selviydyttyä hakuprosessista voittajana. Katso suorahaun prosessikuvauksemme tästä.

Mikäli yrityksenne on kiinnostunut suorahaun hyödyntämisestä parhaiden osaajien löytämiseksi – oli kyse sitten johtaja-, asiantuntija- tai henkilöstötason tarpeesta – Nordic Progress tarjoaa avuksenne asiantuntijuutensa ja kokeneet konsulttinsa.

Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä, mitkä rekrytointiratkaisut teille parhaiten sopivat.

Aiheeseen liittyvät blogijulkaisut