Outplacement ajankohtaista?

Onko teidän yrityksellenne nyt tai tulevaisuudessa outplacement ajankohtaista? Outplacementin eli uudelleensijoitusvalmentamisen tarjoaminen henkilöstölle irtisanomistilanteessa on paitsi vastuullista, myös järkevää. On selvää, että henkilöstövähennykset on aina syytä tehdä mahdollisimman arvokkaalla ja kunnioittavalla tavalla, sillä se vaikuttaa myönteisesti sekä irtisanottaviin että yhä palvelukseen jääviinkin henkilöihin, unohtamatta tietenkään eri sidosryhmäsuhteita.


Nordic Progressin tarjoama asiantunteva Outplacement-palvelu on apuna sellaisissa liiketoiminnan muutostilanteissa, joissa henkilöstöä on syystä tai toisesta pakko vähentää. Outplacement- eli uudelleensijoittumispalvelulla työnantaja osoittaa tukensa lähtevälle henkilölle, eli käytännössä meidän avullamme työn päättymisen kohtaavat henkilöt ohjataan tuetusti yli tämän haasteellisen tilanteen ja heidän valmiuksiaan uudelleensuuntautumiseen ja tehokkaaseen työnhakuun lisätään roimasti.

Uraohjaus ja uramuutokset

Uraohjaus ja uramuutokset – seurasivatpa ne sitten YT-neuvotteluja tai omaehtoista irtisanoutumista – onnistuvat helpoiten kokeneen asiantuntijan neuvoilla ja tuella. Tarjoamme parhaat mahdolliset ratkaisut uraohjausta ja uramuutoksia silmällä pitäen, ja yrityksellämme onkin vuosien mukanaan tuomaa kokemusta toimivien suunnitelmien laatimiseksi silloin, kun uraohjaus ja uramuutokset ovat ajankohtaisia.

Outplacement on itsensä johtamista

Outplacement on itsensä johtamista – yksilön kannalta katsottuna outplacementin tarkoituksena on auttaa ja tukea läpi raskaan erovaiheen sekä ohjata ja valmentaa, jotta uudelleensijoitusvalmennuksen kautta löytyisi kohtuullisessa ajassa uusia ja kiinnostavia työtehtäviä, joihin voisi hakea erovaiheen jälkeen. Näin työntekijää ei siis jätetä tyhjän päälle ikävässäkään tilanteessa, vaan hänelle annetaan hyvät työkalut uuden paikan löytämiseksi.


Uuden työpaikan löytäminen ei ole nykypäivän työmarkkinoilla aivan yksinkertaista, sillä niitä pitää hakea paljon, oikealla tavalla sekä järjestelmällisesti että peräänantamattomasti – samalla on kuitenkin pidettävä myös muut elämän osa-alueet kunnossa ja huolehdittava siitä, että oma jaksaminen riittää hakuprosessin aikana. Siksi moni tähän yksin ryhtyvä väsyy ja tuskastuu, kun etsiminen tuntuu kestävän ja kestävän – eikä ihme. Tarjoamamme uudelleensijoittumispalvelu on hyvin pitkälti itsensä johtamista ja oman elämänhallinnan palauttamista

Uudelleensijoittaminen Nordic Progressin avulla

Uudelleensijoittaminen Nordic Progressin avulla tukee muutostilanteessa sekä lähtijää, että myös koko organisaatiota. Meiltä saatava palvelukokonaisuus sisältää sekä henkilökohtaista valmennusta että valmennettavan aktivointia. Lähtevällä työntekijällä on mahdollisuus käydä muutostilanne kauttaaltaan läpi yrityksemme kokeneen valmentajan kanssa – valmentajamme auttavat yhdessä lähtijän kanssa kartoittamaan henkilön osaamisen ja saavutukset sekä myös omat tavoitteet.

Jokaiselle henkilölle tehdään valmennuksen aikana myös räätälöityjä psykometrisiä testejä, jotka auttavat määrittelemään henkilön työpersoonallisuuden vahvuudet, heikkoudet ja kyvyt. Tämän jälkeen tilanteen haltuunotosta henkilökohtaisella tasolla siirrytään työnhakuun ja monipuoliseen tukemiseen siinä, jotta henkilöllä olisi mahdollisimman helppoa suorittaa uramuutos.


Konsulttimme kertovat lisää outplacement-palvelustamme – ota rohkeasti yhteyttä ja tiedustele lisää, niin teemme juuri teidän tilanteeseenne parhaiten sopivan ehdotuksen.

Aiheeseen liittyvät blogikirjoitukset